OVER MIJ

Ik ben professioneel portret- en modefotograaf én een perfectionist. 

Als "beeldmaker" bewerk ik de foto's die ik heb gemaakt op mijn manier en naar mijn eigen inzichten, maar ik creëer daarmee geen valse geschiedenis. Een foto is een nieuwe werkelijkheid en ik mag bepalen wat jij ziet. 

Het fotograferen van mensen vind ik het mooiste dat er is. Ieder mens is uniek en ik geniet er echt van als ik het mooiste van de mensen voor mijn camera naar boven kan halen en dit mag vastleggen. Elke foto die ik maak vertelt een verhaal. Dat is mijn opdracht. Ik fotografeer mannen, vrouwen, meiden, knullen, stellen, vaders, moeders, bolle buiken, pasgeboren baby's, gezinnen, vrienden, vriendinnen en ga zo maar door.

Het liefst werk ik in mijn studio omdat ik daar al mijn apparatuur heb en - niet onbelangrijk - mijn eigen licht kan creëren. In een super relaxte sfeer maak ik samen met jou heldere, frisse foto's van jou tegen een lichte achtergrond (hi-key), of stijlvolle foto's tegen een donkere achtergrond met een beetje dramatisch licht (low-key), of juist stoere foto's met bijvoorbeeld een verweerde muur als achtergrond.  Tussendoor nog even iets anders aantrekken en/of van achtergrond wisselen? Geen probleem, het kan allemaal. We maken een plan, spreken de prijs af en we gaan. Ik heb geen klok en draag geen horloge. Dus die stress hebben we lekker niet. Uiteraard een prima muziekje op de achtergrond. Het moet vooral ontspannen, leuk en goed zijn, vind ik. Samen een klein feestje, zeg maar.

Ook maak ik portfolio's voor (beginnende) modellen, incl. de zg. "Polaroids". En in sommige gevallen werk ik met een model op TFP basis (Time for Portfolio), waarbij wij elkaar niets betalen, maar wij allebei met de foto's mogen werken.

verlaten huis in Spanje
Nico A. den Broeder
verlaten kantoorpand in België
Nico A. den Broeder
strand op Ibiza bij avond
Mazda-Mulder, Waddinxveen
Spaans strand bij zonsopkomst
Verlaten boerderij in Spanje
Straatfotografie in London
Using Format